dinsdag 20 oktober 2015

4 weken na de operatie, tijd voor een update

De tijd vliegt! Het is alweer een maand geleden dat ik in het ziekenhuis lag en de operatie net achter de rug was.  De weken zijn omgevlogen. Weken waarin m'n uiterlijk enorm is veranderd. Daarom vind ik het nu wel een keer tijd worden voor een "voor- en na" foto. Ik heb er nog wel even over getwijfeld want er zitten nog steeds veel zwellingen. Dit is dus nog lang niet hoe het moet zijn maar het begint er een beetje op te lijken. Het verschil met hoe ik er voor de operatie uitzag is behoorlijk groot. Als ik in de spiegel kijk heb ik soms het idee dat er iemand anders staat. M'n gezicht is veranderd maar het rijmt (nog) niet met wie ik ben. M'n wangen zijn nog dik, en het gedeelte van bovenlip tot en met m'n neus zijn nog steeds verdoofd en voelen heel stijf aan. Dus als ik lach is het mijn lach niet.
Maar goed, ik moet blij zijn dat het allemaal goed gegaan is en ik ben misschien wat ongeduldig. Het eindresultaat zal nog wel een tijd op zich laten wachten. In de tussentijd zal het stapje voor stapje vast steeds mooier worden.



foto 1 : 21 september '15                    foto 2 : 20 oktober 2015
En hoe 't nu gaat? Qua pijn is het wel iets beter. Ik heb de dosering van de medicijnen sinds donderdag verhoogd en dat lijkt te werken. Ik was erg bang voor de bijwerkingen maar dat valt tot nu toe mee. Eten is nog steeds erg pijnlijk en kost veel moeite, dus ik eet nog lang niet zoveel zoals ik voorheen deed. Dat geeft een slap gevoel. Vorige week dinsdag moest ik weer naar de ortho en toen zijn de elastieken onderin weer verder naar achteren geplaatst. Dit was de eerste dagen heel erg pijnlijk maar begint nu wel te wennen. Ze mogen er alleen uit als ik iets eet. Ik ben er heel consequent in om ze te dragen want dan ben ik er hoop ik ook eerder weer van af.
M'n energiepeil is nog lang niet wat ik gehoopt had. De narcose heeft er zó ingehakt en daarbij komt dat gewoon praten en eten, hele normale dagelijkse dingen, moeite kosten. Gisteren ben ik voor het eerst even op het werk geweest om ter ere van mijn 36ste verjaardag gebak te brengen. Het was heel fijn om iedereen weer even te zien. 
Ik kijk er naar uit om straks weer normaal te functioneren, lekker aan het werk te gaan en het "patiënt zijn" achter me te laten. Nog even geduld hebben, doorzetten, en snel fris en fruitig worden!